Spara pengar genom att teckna rätt bilförsäkring

Du som ägnar dig åt motorsport vet med största sannolikhet hur otroligt viktigt det är att förutom en trafikförsäkring även ha en hel- eller halvförsäkring för din bil. Kanske känner du emellertid att du spenderar väl mycket pengar på din försäkring. Då ska vi här lära dig hur du kan komma över en riktigt prisvärd försäkring.

Försäkringar för alla fordon

Är du en bilfantast har du troligen ett antal fordon som du behöver försäkra trots att det kostar en del. Det är viktigt att du har en försäkring för bil för alla bilar du kör med ute i trafiken. Oavsett om du funderar på att göra om en bil till en bil för rally i ett senare skede så behöver den vara försäkrad om den körs i trafiken i dagsläget. Detsamma gäller naturligtvis om du har en transportbil som du kör mellan olika tävlingar med.

Så jämför du försäkringar

Som vi tidigare nämnde kan bilförsäkringar, speciellt om du har många bilar, vara en dyr historia. Det är därför viktigt att du jämför olika försäkringar noga innan du väljer att teckna en. På Insplanet finns en bra tjänst som hjälper dig att jämföra olika typer av bilförsäkringar. Här kan du också läsa om de bilar som är billiga att försäkra. När du ska göra en jämförelse på Insplanet skriver du bara in din bils registreringsnummer, hur långt du kör per år, anger om du är under 25 år samt anger om du vill ha en hel- eller halvförsäkring. Du behöver också ange boendeform samt personnummer och telefonnummer. När du har gjort det klickar du på knappen ”jämför försäkring”. Då får du upp ett brett antal försäkringar att välja bland. Var noga med att undersöka de olika försäkringarna så att du vet vad de täcker. Undvik att välja den billigaste rakt av utan undersök hellre vad du får för pengarna när du tecknar försäkringen. Det är sedan mycket enkelt att teckna den försäkring du tycker verkar bäst via sidan.

Därför räcker inte trafikförsäkringen

Du kanske tänker att du inte behöver någon extra bilförsäkring eftersom du redan har en trafikförsäkring. Då är det viktigt att komma ihåg att trafikförsäkringen bara ger ett grundskydd och dessutom endast täcker skador som du själv orsakar hos andra trafikanter och deras fordon. När ditt eget fordon skadas i en olycka som du orsakat får du alltså ingen ersättning. Det är därför mycket bra att ha en extra försäkring. Den täcker till exempel om din bil skulle bli stulen och/eller skadad. I annat fall får du ingen ersättning vid sådana händelser. Om du tycker att det är dyrt att teckna en bilförsäkring är det bra om du betänker att det ofta blir mycket dyrt att bekosta skador på din bil helt själv. Ofta överstiger kostnaderna priset för försäkringen med väldigt mycket. Det är med andra ord vad som brukar kallas dumsnålt att undvika att teckna en bilförsäkring för att spara pengar.