Hundanpassning för motorsportintresserade

Att kombinera hundägande med motorsport går i regel alldeles utmärkt. Kanske kan inte hunden följa med på precis alla tävlingar men det hindrar förstås inte att man umgås på hemmaplan. Men hur kan man anpassa så att hunden kan vara med utan att riskera att komma till skada när man mekar hemma?

Hundgård utomhus

Om man har ett fordon för motorsport kommer man tids nog behöva meka med det, byta olja eller göra andra arbeten för att man ska ha chans att vinna tävlingarna. En hund som springer runt benen kan vara till besvär, och den kan dessutom hamna i farliga situationer om fordonen välter, om den får i sig smådelar eller om den trampar i en giftig vätska. Med hundgårdar slipper man det problemet. I hundgården sitter hunden säkert, och man behöver inte heller tänka på att hunden ska springa bort. Man kan också ordna så att hunden har liggplats, en koja, samt foder och vatten. Då kan hunden ligga i sin hundgård i flera timmar och titta på när familjen mekar med fordonen. Hunden behöver inte sitta instängd inomhus under varma dagar, och den har alltid koll på resten av familjen utan att man behöver försätta den i fara. Dessutom blir arbetet snabbare klart när man inte behöver springa och leta efter vart hunden tagit vägen en gång i kvarten.

Inne i garaget

Ibland behöver man hålla till inomhus och meka. Även där går det att hundanpassa. Varför inte göra en liten hundgård med egen utgång till en utomhusrastgård i ena hörnet? Då kan hunden välja om den vill vara ute eller inne under tiden man mekar. Ska man provstarta fordonet, lacka eller annat kan hunden vara i den yttre delen av hundgården så länge. En fördel med att ha både en yttre och inre del är att hunden också kan göra sina behov i den yttre delen om den behöver, samtidigt som hunden kan välja att vara inne i garagedelen om det är kallt eller regnigt ute. Hunden kan hålla stenkoll på husse eller matte samtidigt som den inte kommer till skada. Matte och husse vet också var hunden är, och att den inte kan försvinna. Samtidigt riskerar man inte att hunden plötsligt blir sjuk av kylarvätska eller annat farligt som kan komma ur motorsportfordonet.